سیده زهرا حسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به نقش طلاب و حوزههای علمیه در امر انتخابات و بحث انتخاب اصلح اظهار داشت: یکی از موضوعات مهمی که همواره فکر اندیشمندان را به خود مشغول ساخته، این مسأله است که اساساً حوزههای علمیه چه نقشی در جامعه و مخصوصا در امور سیاسی دارند؟ آیا طلاب علوم دینی موظف هستند در پای کرسیهای علم به کسب معارف علمی بپردازند و از ورود به مسائل سیاسی بپرهیزند، یا این که باید با آگاهی کامل از وقایع و رخدادهای زمان و مبتنی بر مبانی اسلامی در این مسائل ورود کنند و این که در صورت ورود حوزههای علمیه در این مباحث، محدوده و ثغور ورود و نحوه و شیوه آن به چه صورت باید باشد؟
وی افزود: در این بین، اهمیت بالای انتخابات می طلبد که نقش طلاب به عنوان خواص جامعه در این میدان تبیین شود و مشخص گردد که چه تصمیمی باید در این کارزار اتخاذ نمایند، چه آن که قطعاً پاسخ به این قبیل سؤالات میتواند دورنمای وظایف حوزههای علمیه و طلاب علوم دینی را بهتر ترسیم نموده و وظایف راهبردی کلان آنها را مشخص کند.
وی در ادامه با اشاره به فرازهایی از بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره این که نقش حوزه، غیر از جنبههای فرهنگی در ادارهی جامعه است و ما نباید از نقش سیاسی حوزه و شخصیت های حوزوی در ادارهی جامعه غافل شویم، گفت: رهبر معظم انقلاب تأکید می فرمایند که شما باید رهبران آیندهی انقلاب و کشور را در حوزه بسازید و بپرورانید و فراهم کنید؛ شخصیت هایی که بتوانند رئیس جمهور و وزیر و نماینده و نظریهپرداز سیاسی باشند.
حسینی خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه نمود که اگر هدف اصلی از آفرینش انسان، تبیین جایگاه بندگی و عبودیت برای رسیدن به مقام خلیفة اللهی باشد و توجه به این موضوع که این امر در سایه تشکیل و حکمرانی اسلام بر جهان محقق میشود و لذا باید از دل اسلام و افراد اسلامشناس، با این افق دید، در صحنه حاضر شوند و زمینه را برای تشکیل و تحقق تمدن و حکومت جهانی اسلام فراهم نمایند.
وی ادامه داد: در واقع، این همان همان هدف مقدسی است که که برای تحققش رهبر فقید، امام راحل به میدان آمدند و انقلاب اسلامی را شکل دادند و در ادامه مسیر رهبر معظم انقلاب با تبیین نظام اندیشه اسلامی امام(ره) همواره در صحنه حاضر بودند و با حفظ این انقلاب از جمیع حملات دشمنان و منافقان و مخالفان تا کنون این پرچم را برافراشته نگاه داشتهاند.
مدیرکل امور تربیتی جامعه الزهرا(س) همچنین بیان داشت: اگر چنانچه باید حکومت اسلامی تشکیل و جهانی شود، مطمئناً مهمترین خاستگاه این حرکت عظیم حوزه های علمیه است که باید با تأسی بر مبانی ناب اسلام و با اهداف و برنامههای خرد و کلان در صحنه حاضر باشند و برای تحقق این مهم در این عرصه نقشآفرینی کنند.
وی گفت: بی شک یکی از مهم ترین صحنهها در تحقق حکومت اسلامی تشکیل دولت اسلامی است و برای این امر نیز باید رهبران و مدیران و مسئولان آشنا و عامل به معارف اسلامی تربیت، معرفی و انتخاب شوند تا این امر مهم محقق گردد.
وی تصریح کرد: با توجه به موارد مذکور شاید بتوان گفت نقش حوزه در امور سیاسی درنگاه کلان و بلند مدت از سویی کادرسازی و تربیت نیرو است و از سوی دیگر ناظر به تبیین و ترویج معرفتی حکومت و دولت اسلامی است و لذا باید ایدهپردازان و صاحبان نظریه، همچون گذشته در این حوزه ورود کرده و با تبیین نظام ناب ولایی که از ولایت الله نشأت میگیرد، این الگوی دقیق حکومتی را معرفی نمایند و در کنار آن با تربیت و حمایت از افراد اسلامشناس که ملتزم به این اصول هستند در تشکیل کادر حکومتی و دولتی قدم بردارند.
حسینی همچنین ابراز داشت: از این رو در زمینه انتخابات نقش حوزه در دو مرحله قابل بررسی است؛ اول به صورت کلان و راهبردی که باید ذیل حکومت الهی و ولایت محوری، برنامههای کلان برای آن در نظر گرفت و دیگری برنامه کوتاه مدت و همزمان با برگزاری انتخابات است.
وی گفت: حضور پرهیزکارانه و با تقوا و ملزم به رعایت و شؤنات اخلاق اسلامی، پرهیز از مجادله و سیاست بازیها، اولین رکن حضور طلبه علوم دینی در عرصه مهم انتخابات است. در واقع این اخلاقمداری و در عین حال عدالت محوری، ارائه یک الگو و مدل از حرکت فعال و غیر منفعل سیاسی در صحنههای تصمیمساز است.
وی اضافه کرد: کسب آگاهی، بصیرت و شناخت منطبق با اهداف نظام مقدس اسلامی و نیز شناخت دشمن و میدان فعالیت و کارزار دشمنان و مخالفان و منافقان از دیگر وظایف طلاب است که باید به عنوان خواص و دیدهبانان و کسانی که بر سر سفره اهل بیت (ع) از معرفت ناب متنعم شدهاند، این صحنه را به درستی بشناسند و آن را برای مردم متدین تبیین نمایند.
استاد و پژوهشگر حوزه علمیه خواهران همچنین گفت: در واقع طلاب و حوزویان علاوه بر این که از قرار گرفتن و بازی در میدان دشمن باید بپرهیزند، می بایست با ارائه راهکارهای متقن و عقلایی کارزار دشمن را در هم شکنند.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعد، ارائه تراز و شاخص برای انتخاب مسؤولان متقی، اسلامشناس، متخصص و عدالتمحور است که همواره در سخنان راهگشای امام راحل و رهبر عظیم الشأن این ویژگیها به صورت تفصیلی دیده میشود.
وی افزود: اساساً یکی از سیاستهای رهبر معظم انقلاب این است که همواره در عرصههای انتخاباتی از معرفی مصداق پرهیز نموده و سعی داشتهاند با ارائه شاخص و معیار قدرت شناخت و تصمیمگیری امت را بالا ببرند و این خود یک الگوی فعال در عرصه سیاسی است چرا که ضمن تبیین اندیشههای ناب امام(ره) و مکتب اسلام در مسیر رشد عقلایی امت قدم برمیدارند و ضمن حفظ کرامت انسانی، قدرت تشخیص و تصمیمگیری را تقویت میکنند.
حسینی همچنین تأکید کرد: در وهله ی بعد، حضور در میان جامعه اسلامی و شنیدن سخنان مردم در بطن جامعه و همدلی با آنان و تبیین شبهات با تأسی بر مبانی ناب اسلام عزیز توسط طلاب، سبب خواهد شد که امت اسلامی انقلاب و نظام را از خود بدانند و با شوق و شور وصف ناشدنی درصحنه انتخابات حاضر شوند و همچون دیگر صحنهها در انقلاب شکوهمند اسلامی نقشآفرینی کنند.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: طلاب و حوزههای علمیه با توسل و توکل به ذات لایزال الهی همچون گذشته در انتخابات پیشرو نیز سربلند و سرافراز در صحنه حاضر شوند و به عنوان خواص جامعه در هدایت سکان کشتی انقلاب اسلامی به سمت تمدن اسلامی و زمینه سازی ظهور موفق بوده و مورد تأیید حضرت حجت بن الحسن (عج) قرار گیرند.